Beskrivelse
Kalabaskrus med sugerør – oplev autentisk mate-tradition
Tag på en autentisk smagsrejse med et smukt kalabaskrus, perfekt til at brygge og nyde mate som traditionen foreskriver. Dette unikke krus er udskåret af et udhulet flaskegræskar og kombineres med en elegant bombilla – et stålsugerør med en krave af rustfrit stål, der sikrer både holdbarhed og stil.
Bombillaen er udstyret med et praktisk filter i bunden, som effektivt holder matebladene tilbage, så du kan nyde din drik uden besvær. Med en kapacitet på 200 ml er dette krus ideelt til en fyldig, smagfuld kop mate, der indbyder til ro og fordybelse.
Mate er en traditionel sydamerikansk drik, kendt for sin dejlige smag og opkvikkende koffein indhold. Ud over smagen er det også en social tradition, som binder mennesker sammen og skaber hyggelige stunder.
Tips til brug:
Kalabaskruset er lavet af et udhulet flaskegræskar, og derfor anbefales det, at følge disse instruktioner før brug for at fjerne støv og rester, men også for at gøre kruset vandtæt og udfylde eventuelle smårevner.
Før du bruger kalabaskruset for første gang, skal du fylde kruset 3/4 op med mateblade og fylde op med varmt vand. Lad det stå sådan i 12 timer. Tøm derefter kruset: tag alle matebladene op med en ske, skyl kruset med rent vand, og skrab let indersiden af kruset med en ske, for at løsne alle eventuelle rester. Tør derefter kruset af.
Vedligeholdelse
Sørg for at vaske, samt grundigt tørre dit kalabaskrus efter brug, så der ikke efterlades fugt på krusets inderside.
Sådan laver du mate
1. Fyld kruset 1/2 – 3/4 op med mateblade.
2. Tilt kruset let, så matebladene lægger sig i den ene side og former en naturlig skråning nedad i kruset. Ryst evt. kruset let for at tvinge matebladene på plads. Tryk let på bladene med din bombilla (sugerøret), så matebladene bliver presset let sammen.
3. Fyld kruset halvt op med koldt vand – dette hældes ned i modsatte side af matebladene, som derefter vil absorbere vandet.
4. Lad kruset være tiltet i cirka 30 sek. med det kolde vand i.
5. Kog vand. Vandet til mate bør være 65°-85°C.
6. Sæt en tommelfinger på mundstykket af bombillaen (sugerøret) og sæt den ned i kruset, der hvor du hældte koldt vand i.
7. Fyld op med kogt vand (65°-85°C) og nyd en traditionel mate.