Beskrivelse
Matcha-te er en traditionel japansk, grøn te. Teen bruges ved den særlige japanske te-ceremoni, hvor ikke blot indtagelsen men i ligeså høj grad tilberedningen af teen tillægges stor værdi.
Teen er fremstillet af bladene fra årets første høst – eller 1st flush, som det også kaldes. Ved at skærme bladene mod direkte sollys, sikrer man et meget koncentreret indhold af klorofyl, som giver teen sin karakteristiske jadegrønne farve. De dampede og tørrede blade males til et fint pulver i en stenmølle. Smagen er fin og rund og duften frisk.
Matcha kan bruges til te, is, te-ceremonier og i smoothies.
Denne Matcha-te stammer fra Uji, nær Kyoto i Japan.
Læs mere om Matcha te i vores blog indlæg.
Anvendelse
Sådan tilberedes en perfekt kop Matcha-te:
Du skal bruge:
* Piskeris af bambus
* Ske af bambus
* Matcha skål
* Si – evt. lille kopsi.
1. Varm skålen op med lidt varmt vand og tør den af
2. Tag to mål med lille top med skeen og si ned i skålen. (cirka halv teske).
3. Tilsæt 1,5 – 2 dl. 75-80 grader varmt vand i skålen.
4. Pisk i ca. et minut. Først hurtigt og til sidst meget langsomt for at lukke lufthuller i det skum, der dannes
Ingredienser
Grøn te pulver*
*=økologisk ingrediens, **=biodynamisk ingrediens